Apple, Bloomberg’a Göre Evler İçin Kişisel Robotlar Geliştiriyor

Apple, piyasadaki hakimiyetini sürdürebilmek ve kendi elektrikli aracını geliştirme planlarından vazgeçtikten sonra yeni gelir kaynakları olarak hizmet edebilecek devrim niteliğinde bir sonraki ürünü aramaya devam ediyor. Bloomberg’den Mark Gurman’a göre, şirketin araştırdığı alanlardan biri kişisel robotik. Şirketin, insan müdahalesine gerek duymayan bir makine geliştirme umuduyla robotlar ve elektrikli araçlar üzerine araştırmaya aynı anda başladığı bildiriliyor.

Apple’ın robotik projeleri hala çok erken aşamalarda olmasına rağmen, Bloomberg, kullanıcıların evlerinde onları takip edebilen mobil bir robot üzerinde çalışmaya başladığını ve bir ekranı hareket ettirmek için bir robot kullanan masa üstü bir cihaz geliştirdiğini söyledi. Sonuncusunun ardındaki fikir, baş hareketlerini taklit edebilen ve daha iyi bir video görüşme deneyimi için bir grup içinde tek bir kişiye odaklanabilen bir makineye sahip olmak. Bu robotların kendi başlarına hareket edebilecek olmaları nedeniyle, şirket navigasyon için algoritmaların kullanımını da araştırıyor. Raporlara göre, Apple’ın ev cihazları grubu geliştirmeden sorumlu ve iptal edilen EV girişiminde çalışmış en az bir mühendis takıma katıldı.

Ancak robotlar, insanların bu günlerde hayatlarında ihtiyaç duyduğu telefonlar gibi değil. Apple, aklındaki robotlar için insanların “yüksek fiyat” ödeyip ödemeyeceği konusunda endişeli görünüyor ve yöneticiler, şirketin bu projeler üzerinde çalışmaya devam edip etmemesi konusunda hala bir anlaşmaya varamıyor. Gurman daha önce, Apple’ın EV’sini 100.000 dolara satabileceğini bildirmişti – eğer bu doğruysa, şirketin gelirini büyütme potansiyeli daha büyüktü. Ancak Apple Car artık gündemden düşmüş durumda ve şirketin tüm odaklanmasının Vision Pro ve ev için yeni ürünler üzerinde olduğu bildiriliyor; bu da bir iPad’i andıran bir ekranı olan bir ev merkezi cihazını da içeriyor. Elbette, Apple bu projeleri iptal edebilir ve gelecekte daha büyük paralar getirebileceğini keşfederse yatırım yapabileceği diğer ürün sınıflarını bulabilir.