Madrid Açık’ta Sert Düşüş: Alex de Minaur, Nadal’a Karşı Yıkıcı Mağlubiyetin Ardından

Avustralyalı tenisçi Alex de Minaur, Madrid Açık’ta Rafael Nadal’a yenilmesinin ardından dünya sıralamasında ilk 10 dışına düştü. Kireçteki kötü performansına devam eden de Minaur, bu sonuçla büyük bir darbe aldı. De Minaur, Nadal ile olan maça, tarihte Nadal’ı kireçte yenen tek Avustralyalı olarak tarihe geçtikten sonra umutlu başlamıştı.

Barcelona Açık’ta, de Minaur favori yüzeyinde Nadal’ı etkileyici bir şekilde mağlup etmişti. Ancak, bu muhteşem zaferden sonra, Arthur Fils’e elenerek büyük bir fırsatı değerlendiremedi. Bu durum, sıralamadaki yerini korumasına engel oldu ve dünya sıralamasında ilk 10 içinde ve dışında gidip gelmeler yaşadı.

Madrid Açık’ın ikinci turunda, Nadal ile tekrar karşılaşan de Minaur için durumlar pek parlak değildi. Ocak ayından bu yana yalnızca dördüncü maçına çıkan Nadal, maç öncesinde şansını düşük göstermişti. Ancak Madrid’deki Nadal, sahadaki duruşunu değiştirerek oyununu yükseltti ve maçı set vermeden kazanarak durumu lehine çevirdi.

De Minaur, maç boyunca beklenmedik bir şekilde 33 zoraki hata yaparak kendi standartlarının çok altında bir performans sergiledi. Amerikalı tenis yazarı Ricky Damon, de Minaur’un oyununu ‘korkunç’ olarak nitelendirerek, çok fazla hata yapıldığını belirtti.

De Minaur maçtan sonra yaptığı açıklamada, performansından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi. Madrid’deki şartlar, istediğiniz gibi oynamayı zorlaştırıyor,” dedi. “Barcelona’da oynadıktan sonra buradaki maçta her şey ikiye katlanıyor. Tüm dış sesler ikiye katlanıyor. Keşke daha iyi oynayabilseydim ama onun seviyesi yükseldi ve sahada oldukça iyi görünüyordu.”