McLAREN RACING VE VUSE’DEN DEĞİŞİMİN GÜCÜ TASARIMI

McLaren Racing ve Ana Ortak BAT’nin markası Vuse, bugün Japon sanatçı MILTZ tarafından tasarlanan özel bir tasarımı, 2024 Formula 1 sezonu için Değişimin Gücü kampanyasının geri dönüşüyle birlikte açıkladı.

MILTZ’in eseri, Edomoji adı verilen geleneksel Japon kaligrafisinden ilham alıyor ve modern sanat ile kültürle birleştiriyor. Bu örnekte, bir Formula 1 aracının hızını, bulutların arasında yarışan bir ejderha formunda temsil ediyor.

Dördüncü F1 sezonu için geri dönen Değişimin Gücü kampanyası, küresel motor sporları platformu aracılığıyla yükselen yaratıcıları kutlayarak, yenilikçi sanat eserlerini dünyaya sergileme fırsatları sunuyor.

MILTZ’in sanat eseri, Suzuka’daki 2024 Japon Grand Prix yarış hafta sonu boyunca McLaren MCL38 üzerinde McLaren Formula 1 pilotları Lando Norris ve Oscar Piastri tarafından taşınacak.

McLaren Racing’in Pazarlama Direktörü Louise McEwen şunları söyledi:
“Vuse ortağımızla birlikte 2024 kampanyasının Japonya’da Değişimin Gücü’nü getirmekten gerçekten heyecanlıyız. Şimdi dördüncü yılında, kampanyanın yarış arabalarımızda bu yetenekli ve keşfedilmemiş sanatçıların inanılmaz yaratıcılığını dünyaya gösterme başarılarını gördük.”

BAT’nin McLaren Ortaklığı Başkanı Luca Angiolillo şöyle dedi:
“Japonya’da Değişimin Gücü’nü başka bir ikonik özel tasarım ile tanıtmaktan son derece gururluyuz. 2024, Vuse ve McLaren’ın sınırları zorlamaya ve yeni bir yaratıcı yetenek neslini desteklemeye devam ettiği dördüncü yılı işaret ediyor – ve MILTZ bunun bir başka örneği. Gelenekleri modern bir hava ile ilerletme tutkusuna sahip olan MILTZ, sıradaki adımını merakla bekliyorum.”

Geçmiş Vuse ve McLaren tasarımlarından ilham alarak, MILTZ Rabab Tantawy’nin Nubians’ının vahşi çizgilerini kendi dikkat çekici tasarımına taşıdı.

Tasarım sanatçısı MILTZ şunları söyledi:
“Serbest sanatçı olmaya başladığımda, böyle bir fırsatın mümkün olduğunu hiç düşünmemiştim – bu, şimdiye kadar yaptığım en büyük uluslararası proje! Sanatçı olarak profilimi oluştururken, Edomoji gibi Japon yazı kültürünün zengin geleneklerini modern bir dokunuşla öne çıkarmak istiyorum. Japonya’daki yerel işletmelerle yaptığım çalışmalardan McLaren Formula 1 takımına kadar, sanat aracılığıyla anlatılacak pek çok güzel hikaye var.”

Yaratıcılığını ifade edemediği için huzursuzlanan ve sanatını geliştirme tutkusuyla dolu MILTZ, hayalini takip etmek için bir tasarım ajansındaki işinden ayrıldı. 10 yılı aşkın bir süre sonrasında, sanatını tüm zamanların en büyük sahnelerinden birinde kutluyor.