Güncellemeler Geldi: iOS 17.2.1 ve macOS 14.2.1 Kullanıcılara Sunuldu!

Apple, son zamanlarda yayınladığı iOS 17.2 güncellemesinden kısa bir süre sonra hızla iOS 17.2.1 ve macOS 14.2.1 güncellemelerini kullanıcılara sundu. Şirket, bu güncellemelerin “önemli hata düzeltmeleri ve güvenlik güncellemeleri” içerdiğini belirterek, tüm kullanıcıların bu güncellemeleri yapmasını tavsiye etti. Hata tespitleri ve güvenlik açıklarıyla ilgili iyileştirmeler içeren bu güncellemelerin hızlı bir şekilde yüklenmesi öneriliyor.

Önceki sürüm olan iOS 17.2 için Apple’ın resmi sürüm notları, önemli yenilikleri içeriyordu. Günlük uygulaması, kullanıcılara küçük anları ve önemli olayları kaydetme imkanı tanıyarak kişisel sağlık ve refahlarını iyileştirmeye yönelik bir uygulama olarak sunuldu. Günlük önerileri, deneyimleri gruplayarak anıları daha kolay hatırlamayı sağlayan bir yapıya sahip. Ayrıca, planlanan bildirimlerle düzenli günlük yazma alışkanlıklarının geliştirilmesine yardımcı oluyor. Günlük, Touch ID veya Face ID ile kilitlenebilirken, iCloud eşzamanlama özelliği günlük girişlerini güvenli ve şifreli bir şekilde saklıyor.

Güncellenen Eylem Düğmesi, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’ta bulunuyor ve kullanıcılara hızlı dil çevirisi ve iletişim imkanı sunuyor. Kamera özelliklerinde de geliştirmeler var. Uzamsal video çekme özelliği, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max ile üç boyutlu anılar oluşturmayı sağlıyor. Ayrıca, telefoto kamera odaklama hızı iyileştirilmiş durumda.

Mesajlar uygulamasında yapılan güncellemeler arasında, görüşmelerdeki ilk okunmamış mesaja hızlı erişim imkanı sunan arayı kapatma özelliği yer alıyor. Bağlamsal menüdeki “Çıkartma Ekle” seçeneği, doğrudan mesaj balonlarına çıkartma eklemeyi kolaylaştırıyor. Memoji güncellemeleri arasında, herhangi bir Memoji’nin gövde şeklini ayarlama özelliği bulunuyor.

Hava Durumu uygulamasındaki yenilikler arasında, yağış miktarlarına ilişkin tahminler, belirli günlerde yağmur ve kar gibi hava koşullarını takip etmeyi sağlıyor. Yeni araç takımları, hava kalitesi, hissedilen sıcaklık, rüzgar hızı gibi anlık hava koşullarıyla ilgili bilgiler sunuyor. Ayrıca, rüzgar haritası anlık görüntüsü, önümüzdeki 24 saat için tahmini rüzgar koşullarını görselleştirmeye yardımcı oluyor.